Pages Menu
Categories Menu

Werkwijze

Wat kunt u verwachten bij een eerste consult?

We beginnen een eerste consult altijd met een anamnese, wat betekent dat we nauwkeurig vragen stellen en noteren wat uw klachten en symptomen zijn. Daarnaast maken we altijd een Vega Check. Door het plaatsen van elektroden op het lichaam verkrijgen we een grafische uitdraai van de belangrijkste storingen in het lichaam. Daarna vindt een Vegatest plaats,  een handmatige  manier van diagnostiseren. Hiermee bepalen we nog iets nauwkeuriger de stoornis en de medicatie wordt getest. Daarna wordt er met u besproken wat er gevonden is en kunnen we een behandeladvies opstellen.

Ook verrichten we aanvullend lichamelijk onderzoek. Dit kan bijvoorbeeld een bloeddrukmeting zijn, een hart- en longonderzoek of een buikonderzoek. Eventueel is er nog laboratoriumonderzoek via bloed, urine of ontlasting nodig.

Bij een tweede (en volgende) consult(en) worden de resultaten en ervaringen van de behandeling besproken. Er vindt wederom een Vega Test plaats en indien nodig een Vega Check. We kijken naar de verbeteringen en of er wijzigingen in het behandelprogramma nodig zijn,  of vervolgen de therapie.

Welke therapieën voeren wij in de praktijk uit?

Hieronder zullen we een beknopte uitleg geven over de verschillende behandelingen die u bij ons kunt volgen. Door op de titel te klikken komt u bij  de uitgebreide informatie over de therapie.

Ontgiften
Het inwendig reinigen van het lichaam is in deze tijd van veel vervuiling erg belangrijk. Door bijvoorbeeld hoge darmspoelingen, MRT, Body detox of  lever- en galreiniging krijg het lichaam meer kracht om zichzelf te herstellen en worden tal van klachten verholpen of voorkomen.

Hoge darmspoeling
Bij een hoge darmspoeling wordt de dikke darm grondig gereinigd door middel van een apparaat, de Colon Hydromat, waaraan een slang zit die via een tube in de anus wordt gebracht. Een schone darm bevordert sterk onze gezondheid. Veel patiënten ervaren na afloop een opgelucht gevoel. Deze behandelingen worden door vrouwelijke assistente uitgevoerd.

MRT
MRT (Matrix Regeneratie Therapie) is een combinatie van een zogenaamde zuigmassage door middel van een pomp, bioresonantie en een gelijkstroombehandeling. Het bioresonantie-apparaat zet energetische informatie van schadelijke stoffen om en stuurt het gezuiverde signaal terug naar de patiënt. Bij de gelijkstroombehandeling wordt door middel van 4 elektroden, de elektrische lading van ziek weefsel omgepoold. Het immuunsysteem wordt sterker, afval- en gifstoffen worden afgevoerd.

Body Detox
Bij deze therapie plaatst u de voeten in een speciaal voetenbad. Door middel van elektrolyse ontstaat er een zuigeffect waardoor afwisselend een positief en negatief magnetisch veld wordt gecreëerd. Afvalstoffen worden afgevoerd (het water verkleurt daardoor ) en de elektromagnetische impulsen prikkelen en deblokkeren de organen. Uw lichaam wordt ontgift en uw energieniveau wordt aanzienlijk verhoogd. Dit wordt vaak samen met de MRT behandeling toegepast en wordt Detox behandeling genoemd.

Lever- en galreiniging
Ook de lever- en galreiniging is een manier om het lichaam te ontgiften. De kuur duurt ongeveer 24 uur en u kunt deze zelf thuis uitvoeren. De lever- en galreiniging geeft het lichaam weer de eigen genezingskracht terug en verwijdert en voorkomt galstenen. Na deze kuur is het belangrijk dat de darm gereinigd wordt door een Hoge Darmspoeling (na ongeveer 2 -3 dagen), om eventuele galstenen die in de dikke darm zijn achter gebleven, eruit te spoelen. Dit om ontstekingen te voorkomen.

MORA Therapie
Tijdens de therapie worden lichaamseigen trillingen uit ons elektromagnetisch veld opgevangen door elektrodes in de handen en op de voeten. Met behulp van kabels worden deze verder geleid en teruggestuurd naar de patiënt (bij harmonische trillingen) of opgeheven (bij disharmonische trillingen). Vooral bij allergieklachten is deze behandeling succesvol gebleken, omdat klachten bij de bron aangepakt kunnen worden en gifstoffen worden uitgescheiden.

Frequentie Therapie
Iedereen heeft een uniek elektromagnetisch veld. Bij de Frequentie Therapie wordt door middel van elektromagnetische signalen dit vitaalveld genormaliseerd. De energie wordt opgebouwd en zo worden de belastingen op het lichaam gereduceerd. Op deze manier krijgt u uw vitaliteit terug, waardoor de algemene gezondheidstoestand aanzienlijk verbetert.

APS Therapie
APS Therapie staat voor Actie Potentiaal Simulatie Therapie. De actiepotentiaal is de lichaamseigen zenuwimpuls. Dit signaal is essentieel voor veel processen in ons lichaam. De zenuwimpuls wordt tijdens APS Therapie gesimuleerd om beschadigd weefsel te herstellen. Dit maakt APS Therapie uitermate geschikt bij onder andere de behandeling van pijn, zwellingen en ontstekingen.

Wat biedt de praktijk nog meer?

Onze praktijk heeft naast de hierboven beschreven therapieën nog meer te bieden. U kunt bij ons terecht voor begeleiding van diverse diëten (zie op de website het Bircher Benner Dieet of het Hypoglykemie Dieet). Of denkt u eraan om uzelf een gezondere leefstijl aan te meten? Wij kunnen u helpen met adviezen over uw voedingspatroon en tips voor een verantwoorde leefwijze.